Buma Stemra

Wanneer u in eigen beheer een CD / CD-rom / DVD of een andere beeld- of geluidsdrager gaat uitbrengen, moet u hiervoor toestemming vragen aan rechtenorganisatie Stemra. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim 12.000 componisten, tekstschrijvers en uitgevers, waarbij zij zich niet alleen beperken tot het Nederlands repertoire. Als intermediair verzorgen wij voor u de gehele administratieve afhandeling met Stemra.

Buma Stemra

Voor vastlegging van de muziek op de drager krijgt u te maken met de mechanische reproductierechten van de Stichting Stemra, via de aanvraag voor Producties In Eigen Beheer (PIEB). Omdat wij een overeenkomst (IP) hebben met deze stichting, kan de PIEB aanvraag en afrekening daarvan zonder vertraging, rechtstreeks via ons verlopen. Let wel, wij dienen dan in het bezit te zijn van de originele titels en bijbehorende auteurs. Voor het gebruik van muziek bij AV producties, dient u zelf contact op te nemen met Stichting Stemra.

Berekening van de copyrights zijn afhankelijk van het aantal liedjes en de publieksverkoopprijs van de drager. De minimale rechten voor een album CD (max. 20 werken) bedragen 0,64 p/cd. Voor een single CD (max. 2 werken) bedragen deze kosten 0,29 p/cd. De juiste vergoedingen zijn hieronder in de tarieven terug te vinden. Voor meer informatie over vergoedingen, auteurs en auteursrechten van beschermd repertoire, kunt u terecht op de website van Buma/Stemra.

Contact

AMR Productions
Bezoekadres:
Van Meeuwenstraat 21
5243 TD Rosmalen

Scroll naar boven